Člani
•24. April 2020
V Pekarni Grosuplje so v času, ko se v trgovino ne odpravimo vsak dan, razvili nov koncept priprave kruha in ga poimenovali domača dopeka. Domača dopeka pomeni, da kruh do konca spečete v domači pečici. Izdelki so vroče pakirani, zato se lahko pojavi kondenz in vlaga v notranjosti embalaže. Z načinom vročega pakiranja razkužite notranjost in poskrbite, da ima zapakiran kruh, ki je brez konzervansov, rok trajanja 3 dni. Hkrati na ta način ostaja vlažen in svež. Prvi v družini novih kruhov iz Pekarne Grosuplje (del skupine Don don, ki je član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov) je prepoznavni krjavelj, ki je skrbno pripravljen, delno pečen in zapakiran v neprodušno vrečko. Hlebček vsebuje pšenično črno, polbelo in rženo moko. Narejen je po tradicionalni, dolgi metodi priprave testa z dodatkom naravnega kislega testa in brez dodanih aditivov. Pakiran hlebček je v polpečeni obliki, zato s kratko dopeko v domači kuhinji osvežimo aromo kruha in pridobimo hrustljavo skorjico. Pri Pekarni Grosuplje poudarjajo, da si kot znamka, ki je sopomenka za odličen kruh, prizadevajo iskati rešitve, ki sledijo sodobnim trendom, pa vendar, tako kot nekoč, z enako mero ljubezni, znanja in izbranih tradicionalnih recepturah.
Pakiran kruh (delno pečen) ohranja svežino do 3 dni, v zmrzovalniku pa ga lahko hranite do 6 mesecev.