Zgodba najmanjše slovenske mlekarne

Podcast

10. April 2025

Zgodba najmanjše slovenske mlekarne

Ko je bila Sandra Turnšek, danes direktorica in lastnica mlekarne Krepko, še otrok, ji je oče vsako jutri pripravljal kefir. Ko so padale bombe na Sarajevsko mlekarno, od koder so ga kasneje kupovali v družini, je padla tudi družinska odločitev: vse, kar imamo, bomo prodali in vložili v mlekarno.

In tako se zgodba Krepkega suhca in kefirja piše vse od leta 1992. Pravi ali tradicionalni kefir Krepki suhec je edini v EU, ki je narejen na tradicionalni način. Najstarejši naravni probiotični napitek, ki vsebuje več kot 30 probiotičnih kultur ter vrsto vitaminov in mineralov. In prav na kefirna zrna, ki so jih odšli iskat na Kavkaz v 90ih, so v mlekarni Krepko najbolj ponosni. In na proces, kako do kefirja in izdelkov iz kefirja pridejo.

A Sandra Turnšek ni bila inovatorka le na tem področju, ampak tudi, ko gre za ekološko pridelavo, za ekološke kmetije in vpeljavo ekološke hrane v javne ustanove, predvsem v šole. O vstopu v družinsko podjetje, o veri v produkt, o bitkah, ki jih je bila in zmagah, ki jih je dosegla. O vsem tem s Sandro Turnšek.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.